Nieuws/Binnenland
1325666
Binnenland

VID: Achteruit over de vluchtstrook en vechtpartij

Verkeerschaos op wegen Amsterdam en Utrecht

AMSTERDAM - UPDATE 16:44 - Automobilisten rond Amsterdam worden opgeroepen om niet meer via de provinciale wegen richting Utrecht te gaan. Rijkswaterstaat doet die oproep zaterdagmiddag namens de hulpdiensten. Bij Driemond (op de N236) staat het verkeer bijvoorbeeld hopeloos vast. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) is er daar geen doorkomen aan en lopen zelfs mensen over de snelweg en de afrit.

Rond Utrecht stond aan het begin van de middag op de verschillende snelwegen rond de stad bij elkaar bijna 20 kilometer file. Rond het middaguur stonden rond Amsterdam en Utrecht al flinke files. Verkeer wordt aangeraden om te rijden via Utrecht, via de A2 en A12. Maar ook daar is het nu mis door drukbezochte pop-cultuurevenement Dutch Comic Con in de Utrechtse Jaarbeurs.

Autorijders die Amsterdam verlaten in de richting van Hilversum lopen vast. Op de A9 is een file ontstaan door verkeer dat probeert om te rijden via Weesp. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten op de snelweg te blijven en de daar aangegeven omleidingsroute (via onder meer A2 en A12) richting Utrecht te volgen. Volgens de VID is het raadzaam de wegen rondom Diemen te mijden.

Gevochten

De chaos leidt tot gevaarlijke situaties. Sommige automobilisten verliezen hun geduld denken de drukte te slim af te zijn door achteruit de vluchtstrook over te rijden. Om 11.45 uur zou langs de wegafzetting op de A9 bij Diemen zijn gevochten.

Ook zondag wordt er nog gewerkt aan de A1.

Door de afgesloten #A1 zien we nu opgeteld 23 kilometer file. Op de #N236 gaat lopen sneller dan rijden... #nietmals pic.twitter.com/9VYX17NjjU— VID (@vid) March 25, 2017 Mensen toch... hoeveel file er ook staat, achteruit terug over de vluchtstrook is echt niet OK hoor #A9 pic.twitter.com/HUYTflE3Kd— VID (@vid) March 25, 2017