Nieuws/Binnenland
1325946496
Binnenland

Steekincident op middelbare school in Vleuten

VLEUTEN - Een ruzie tussen een groepje jongens van het Amadeus Lyceum in Vleuterweide ontaardde in de middagpauze in een steekincident in de binnentuin van de school. Vermoedelijk werd hierbij een zakmes of een schaar gebruikt.

Het slachtoffer (15 jaar) werd twee keer gestoken in zijn nek en hoofd, nadat hij volgens omstanders de aanval opende op een andere jongen. Een aantal kinderen riep nog dat de ander een mes bij zich had. Docenten reageerden adequaat en hebben de jongens uit elkaar getrokken, en bedrijfshulpverleners van de school vingen het slachtoffer op.

Ambulance en politie waren snel ter plaatse, waarna de jongen naar het ziekenhuis is gebracht om de wond te laten hechten. Naar omstandigheden maakt hij het goed. Een groot aantal leerlingen en leraren was getuige van het incident. „Ik ben helemaal in shock en wil even niet naar de les”, zo zegt een duidelijk aangeslagen meisje, dat buiten op een bankje aan het bijkomen is van alle consternatie. „Ik stond er recht tegenover toen het gebeurde. Het was best een grote wond en er lag veel bloed op de vloer”, vertelt ze. Ouders reageren geschokt op social media en maken zich zorgen om de veiligheid op school. „Een vreselijke gebeurtenis, waar gaat het heen op scholen met zoveel agressie”, aldus een van hen.

„De school betreurt het incident en we zijn allen zeer geschokt”, zo liet de schoolleiding donderdagmiddag aan de ouders weten. Ook beraadt de school welke stappen er worden genomen richting betrokken leerlingen. De politie heeft de jonge verdachte meegenomen naar het bureau en doet onderzoek naar de toedracht van het incident.