Nieuws/Buitenland
1326298
Buitenland

’Gegil, gekrijs en tientallen vluchtende mensen’

Getuigen: de hel brak los

LONDEN - De aanslag bij het parlementsgebouw in Londen heeft woensdagmiddag tot grote paniek geleid. Getuigen spreken tegenover Britse media over gegil, gekrijs en tientallen vluchtende mensen.

Volg de gebeurtenissen in Londen via ons liveblog.

Een man zou met een zogeheten 4x4 hebben ingereden op voetgangers op de Westminster Bridge, vlakbij het parlementsgebouw. Volgens omstanders crashte de wagen op de brug, waarna de bestuurder uitstapte en te voet richting het parlement rende.

Lees ook: Terreur Londen in beeld

„Er kwam rook uit het voertuig”, zei een man tegen Sky News. Hij dacht aanvankelijk getuige te zijn geweest van een ongeval. „De man van wie ik aannam dat het bestuurder was, stapte uit de wagen en rende plots weg. Dat werd gevolgd door vier geluiden die klonken als schoten.”

„Daarna brak de hel los. De politie kwam van alle kanten en het gebied werd afgegrendeld”, stelde de getuige. Een andere man vertelde hoe hij foto’s aan het nemen was van de Big Ben toen er plots mensen zijn kant op renden. Hij zag hoe een ’Aziatische man’ rondliep met een mes en werd achtervolgd door de politie.