Nieuws
1326358
Nieuws

Forse tik ING op fraudeonderzoek

Het aandeel van ING zakte woensdag 5,6% weg op de beurs. Analisten verwijzen naar beleggers die bezorgd zijn over de mogelijke betrokkenheid van deze AEX-zwaargewicht bij corruptie en fraude.

Inmiddels zijn er onderzoeken gestart na berichten dat ING tussen tal van andere vooral Britse banken betrokken is bij het witwassen van Russische miljarden.

Het Openbaar Ministerie (OM) neemt ING ook onder de loep in verband met smeergeldbetalingen door het telecombedrijf VimpelCom aan een Oezbeekse regeringsfunctionaris.

Zwak Wall Street

ING maakte in zijn jaarverslag gewag van mogelijke consequenties voor de resultaten. ,,Dat is de belangrijkste oorzaak", aldus marktanalist Ron van der Does van IG Markets woensdag in reactie op de koersontwikkeling.

,,Financials deden het dinsdagavond breed al niet goed op Wall Street, vooral vanwege de renteontwikkeling. Maar dit bericht over ING geeft dat sentiment rond de bank dan extra gewicht", aldus handelaar Frank Bonsee van ABN Amro.

,,Overigens is er ook sprake van winstneming. Het aandeel heeft het in een halfjaar erg goed gedaan, het is in de AEX een serieuze outperformer", aldus Bonsee. ,,Dan is te begrijpen dat sommige beleggers even winst nemen."