Nieuws/Binnenland
1326612
Binnenland

Celstraffen geëist tegen bende fietsendieven

UTRECHT - Een bende goed georganiseerde fietsendieven uit Bunschoten moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt langdurig achter tralies. Voor het stelen en helen van ruim zestig dure fietsen zijn dinsdag in de rechtbank Midden-Nederland celstraffen tot van twaalf tot achttien maanden geëist tegen drie bendeleden. Een deel van de strafeisen is voorwaardelijk.

Twee andere betrokkenen die niet tot de bende behoorden, maar wel verdacht worden van diefstal en heling, hoorden onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van drie en vier maanden eisen.

Drie verdachten wordt verweten dat ze een criminele organisatie vormden met als doel het gestructureerd stelen van dure fietsen. Die werden omgekat door framenummers te vervalsen en vervolgens in het buitenland verkocht.

De bende werd opgespoord na de diefstal van een lokfiets in Harderwijk. Bij een bungalow van de mannen op een camping in Bunschoten troffen agenten vervolgens 58 fietsen aan. Een van verdachten werd bij de inval betrapt toen hij stickers met valse framenummers door het toilet probeerde te spoelen.