Nieuws/Buitenland
1326630
Buitenland

Baby Mercy begint haar leven op reddingsboot

CATANIA - Aan boord van een reddingsschip op de Middellandse Zee is een baby ter wereld gekomen. De organisatie SOS Mediterranee, die de Nigeriaanse ouders van het meisje met bijna duizend andere migranten van zee redde, maakte de bijzondere geboorte dinsdag bekend. De baby maakt het goed en heeft de naam Mercy (genade) gekregen.

De bevalling vond afgelopen weekend plaats aan boord van de Aquarius, het schip waarmee SOS Mediterranee vluchtelingen en andere migranten redt van de gammele bootjes waarmee Noord-Afrikaanse mensensmokkelaars hen de zee op brengen.

Dat de gevaarlijke route nog altijd veel wordt gebruikt, bleek dinsdag uit nieuwe cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Tot nog toe zijn dit jaar ruim 16.000 migranten aangekomen in Italië. Vorig jaar arriveerden daar in dezelfde periode bijna 14.000 mensen. Dit jaar zijn al ongeveer vijfhonderd mensen onderweg verdronken.

De andere route, van Turkije naar Griekenland, zit nu een jaar op slot. Het totale aantal migranten dat Europa bereikt is fors lager dan voor de 'vluchtelingendeal'.