Nieuws/Binnenland
1326863368
Binnenland

Iets meer coronapatiënten in ziekenhuizen, aantal nieuwe besmettingen daalt

Een coronapatiënt wordt behandeld op de ic.

Een coronapatiënt wordt behandeld op de ic.

ZEIST - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag in totaal 559 mensen met een coronabesmetting. Dat zijn er iets meer dan zaterdag toen er 551 patiënten in het ziekenhuis lagen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Een coronapatiënt wordt behandeld op de ic.

Een coronapatiënt wordt behandeld op de ic.

Op de ic’s liggen 195 ernstig zieke coronapatiënten, drie meer dan zaterdag. Op de verpleegafdelingen van de ziekenhuizen worden 364 mensen met corona behandeld, vijf meer dan een dag eerder.

Afgelopen etmaal werden acht nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de ic’s. De verpleegafdelingen van de ziekenhuizen namen 32 nieuwe coronapatiënten op.

Positieve coronatests

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen zaterdagochtend en zondagochtend 1694 meldingen van positieve coronatests gekregen. Dat zijn er 404 minder dan vorige week zondag. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen blijft daarmee dalen.

In de afgelopen zeven dagen kwamen er 14.108 nieuwe coronagevallen binnen bij het RIVM, aanzienlijk minder vergeleken met de voorgaande weken. Gemiddeld komt dit neer op 2015 nieuwe gevallen per dag.

Het aantal sterfgevallen steeg het afgelopen etmaal met 3. Dat wil niet zeggen dat die mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

In Rotterdam werden afgelopen etmaal 127 positieve tests geturfd, gevolgd door Amsterdam (87) en Den Haag (68). In Amersfoort en Utrecht kregen respectievelijk 35 en 31 mensen een positieve testuitslag.