Nieuws/Buitenland
1326865780
Buitenland

Volkscongres China buigt zich over romantiek en mannelijkheid

Voetbal of basketbal om ’mannelijkheid te vergroten’ onder Chinese jongeren

Het volkscongres in China

Het volkscongres in China

PEKING - Het Chinese Nationale Volkscongres (NPC) buigt zich tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Peking over diverse voorstellen, waarvan een aantal opvallende over de liefde en de mannelijkheid van de nieuwe generatie. Zo wordt bijvoorbeeld voorgesteld in het hoger onderwijs verplichte lessen in te voeren over romantiek en het huwelijk.

Het volkscongres in China

Het volkscongres in China

Door deze lessen te geven worden jongeren voorbereid op het gezinsleven, klinkt de uitleg. Dit idee is geopperd omdat minder Chinezen trouwen en er ook minder baby’s worden geboren. Daarnaast neemt het aantal echtscheidingen in China toe.

De voorstellen die tijdens de jaarlijkse bijeenkomst worden besproken zijn niet alleen afkomstig van de 3000 parlementariërs, maar ook van 2000 diverse adviseurs die mogen meedenken over de toekomst van het Aziatische land. Van alle voorstellen wordt een klein deel uiteindelijk opgenomen in de wet.

’Mannelijkheid vergroten’

In een ander voorstel staat dat jongens aangemoedigd moeten worden tot het spelen van voetbal, basketbal of andere competitieve sporten om hun „mannelijkheid te vergroten”, terwijl voor meisjes ritmische gymnastiek en yoga als sporten worden genoemd voor het „vergroten van hun flexibiliteit.”

Een parlementariër stelt voor de Engelse lessen op basis- en middelbare scholen te schrappen, omdat het „nutteloos” is geworden vanwege de komst van verbeterde vertaalapparatuur en omdat er te weinig mensen iets aan zullen hebben. Een adviseur stelt voor hackers als „speciale talenten” aan te merken om hun „loyaliteit aan de natie te versterken.”