Nieuws/Binnenland
13269023
Binnenland

Drie doden gevonden bij woningbrand in Duiven

DUIVEN - UPDATE 12.00 UUR Bij een brand in een woning in het Gelderse Duiven zijn vrijdagochtend drie mensen om het leven gekomen. Het is nog niet duidelijk wie de slachtoffers zijn. Politie en brandweer onderzoeken wat er is gebeurd.

Een voorbijganger ontdekte de brand in het vrijstaande huis aan de Roodwilligenstraat rond 08.00 uur. Pogingen om de bewoners te wekken, mislukten. De brandweer moest afgesloten rolluiken losknippen om te kunnen starten met blussen. Binnen troffen hulpverleners de lichamen aan.

Het gaat om een vrijstaand huis aan de Roodwilligenstraat. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn massaal ter plaatse.

Volgens de politie is het niet de verwachting dat er nog meer slachtoffers worden gevonden. De brand is uit, de woning wordt nu gelucht. Brandweerlieden zijn nog wel ter plaatse om te assisteren bij het politieonderzoek. Zo worden er vanuit een hoogwerker foto’s gemaakt.

Rolluiken bemoeilijkten blussen

Over de oorzaak van de brand in de vrijstaande woning is nog niets bekend. Het bestrijden van het vuur werd bemoeilijkt door de dichte rolluiken. „Eerst moesten de luiken met een slijptol worden opengemaakt”, zegt woordvoerder Marco Misset van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. „Dat kost tijd.”

Er zou een gezin met een dochter op het adres wonen. Een buurvrouw vertelt dat de bewoners er pas net wonen. „Ik kende ze niet zo goed. Het is helemaal doorgebrand; intens triest. Ze wonen er nog niet zo lang. Ze komen uit het dorp.”

Waarnemend burgemeester Jacques Niederer van Duiven geeft vrijdagmiddag een toelichting op de gebeurtenis, aldus de gemeente.