Nieuws/Binnenland
1327246
Binnenland

Twee doden door spookrijder op A4

DEN HAAG - Een spookrijder heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een dodelijk ongeluk veroorzaakt op de A4 richting Amsterdam, bij het Prins Clausplein. De spookrijder is daar zelf bij om het leven gekomen. Ook de bestuurder van een auto waar de automobilist tegenaan reed, is overleden.

De doden zijn een man van 26 jaar uit Den Haag en een 48-jarige vrouw, eveneens uit Den Haag. Wie van de twee tegen het verkeer in reed, kan de politie nog niet zeggen.

De spookrijder was bij Leiden de A4 op gereden, tegen de rijrichting in. Een vrachtwagenchauffeur stuurde naar de vluchtstrook om hem of haar te ontwijken. De auto reed vervolgens frontaal op een andere auto. Een van de twee schoot door en raakte de vrachtwagen op de vluchtstrook.

Het is nog niet duidelijk waar de spookrijder precies de snelweg op reed. De politie onderzoekt nog hoe hard de auto reed.

De A4 is bij het Prins Clausplein in de richting Amsterdam urenlang afgesloten geweest. De weg ging om 08.20 uur weer open, meldde de ANWB. Foto's ongeval #A4. Politie/brandweer kunnen c.q. willen geen informatie geven over oorzaak ongeval, letsel etc. pic.twitter.com/kusZjwsAjD— Redactie Regio15.nl (@regio15) March 18, 2017