Nieuws/Buitenland

Moeder wil verbod op Doornroosje

De omstreden kus. Me-Too?

De omstreden kus. Me-Too?

Disney

North Shields - Een moeder van een 6-jarig zoontje heeft in Engeland om een verbod van Doornroosje op school gevraagd omdat dat sprookje het toonvoorbeeld van seksueel misbruik zou zijn.

De omstreden kus. Me-Too?

De omstreden kus. Me-Too?

Disney

De prins in Doornroosje kust de prinses zonder instemming, en dat is een ’onbetamelijke seksuele’ boodschap die je niet aan wil kinderen wilt geven, zo vindt Sarah Hall.

De 40-jarige vrouw wil nu een verbod op het voorlezen van het sprookje op school.

„Seksueel gedrag en toestemming daarvoor is een belangrijk onderdeel in het sprookje van Doornroosje", zegt Sarah in de Daily Mail. Door de hele MeToo-discussie zag de vrouw een ’verborgen boodschap’ in het sprookje.

Ze vindt dat Doornroosje alleen nog als lesmateriaal mag dienen om aan te tonen hoe het niet moet tussen jongens en meisjes.

De tweet van Sarah Hall waarmee de rel begon, heeft een storm van reacties losgemaakt. Veel Engelsen vinden haar ’zielig’ en ’triest’. „Als we zo gaan beginnen, kunnen we veel meer sprookjes verbieden”.

Volg het laatste nieuws via onze WhatsApp-lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via WhatsApp het bericht met alleen de twee woorden: Nieuws Aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.

Lees meer over