1327433
Buitenland

Bizarre verkrachtingszaak voor Duitse rechtbank

Vrouw (90) verkracht door kickbokser (19)

Düsseldorf - De Duitse rechtbank is donderdag in Dusseldorf van start gegaan met de zaak tegen een 19-jarige Marokkaans-Duitse kickbokser die een hoogbejaarde vrouw heeft verkracht. Het destijds 90 jaar oude slachtoffer werd mishandeld, beroofd en bedreigd met de dood.

Vorig jaar oktober sloeg Souhayl M., toen al een bekende van de politie, toe nadat de oudere vrouw op een zondagmorgen terugliep naar huis na een kerkbezoek. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt. Hij sleepte het slachtoffer een steeg in en bedreigde haar met de dood om haar vervolgens te verkrachten. De vrouw hield schaafwonden en blauwe plekken over aan het geweld.

In de rechtszaal verklaarde de Duitser donderdag dat hij die dag veel had gedronken en ook drugs had gebruikt. „Eenmaal thuis kon ik niet geloven wat er was gebeurd.” M. benadrukte dat hij een ’normale seksualiteit’ heeft en zijn daden niet begrijpt. Hij was vroeger wel eens agressief, maar dat hij tot zoiets in staat zou zijn, snapte hij niet, zo klonk het.

Toen M. werd gearresteerd nadat een dna-match de politie op het goede spoor zette, zat hij al vast voor een overval.

De Duitser heeft een geschiedenis vol criminaliteit. Hij werd geboren in Marokko en groeide op in Spanje, waar hij lid werd van een internationale drugsbende. M. werd veroordeeld voor betrokkenheid bij vechtpartijen, diefstal en drugsdelicten. In 2016 kwam hij naar Duitsland omdat hij in Spanje zijn leven niet zeker was.

De zaak gaat 27 maart verder.