Nieuws/Binnenland

Zaak ontucht met zwakbegaafd meisje (14)

Eis: dertig maanden cel

ANP

Amsterdam - De 28-jarige Amsterdammer Lennard M. heeft dertig maanden gevangenisstraf (tien voorwaardelijk) tegen zich horen eisen voor ontucht met een 14-jarig zwakbegaafd meisje.

ANP

Het meisje Gloria had een IQ van 53 en werd door M. in de zomer van 2015 opgehaald met de auto. Hij reed naar het huis van zijn moeder, die in Suriname verbleef. Daar drong hij met zijn hand en geslachtsdeel bij het jonge meisje naar binnen.

M. paaide de 14-jarige maandenlang met kleine geldbedragen en cadeautjes. Tegelijkertijd zei hij tegen haar dat ze het tegen niemand mocht zeggen. De officier van justitie: ,,Hij wist dus heel goed dat hij iets deed wat echt niet kon.”

De moeder van het meisje ontdekte de situatie waar haar dochter in zat en alarmeerde het ziekenhuis uit angst voor ziekten of een zwangerschap. Naar de politie durfde zij niet, omdat zij daar slechte ervaringen mee had in haar moederland Liberia. Een oplettende juf reed vervolgens met het meisje door de Bijlmer op zoek naar het huis van M. Die zoektocht resulteerde in een huiszoeking door de politie.

Uit onderzoek van zijn computer bleek Gloria niet het enige slachtoffer dat via internet was benaderd. Twee meisjes werden weliswaar niet fysiek lastig gevallen, maar zij werden wel slachtoffer van grooming. M. deed zich in een chatroom voor als jong meisje, maar zodra zij met hem in contact kwamen, toonde hij onder meer zijn geslachtsdelen. Het ging in één geval om een meisje van 10 jaar oud.

Tot slot stond M. ook terecht voor een vechtpartij, waarbij hij zijn buurman met een stenen mok zo hard in de nek sloeg dat een slagader werd geraakt.