Nieuws/Binnenland
1328853
Binnenland

Wilders: ga weg en kom nooit meer terug

Minister haalt hard uit

ROTTERDAM - De Nederlandse overheid schendt de mensenrechten door de Turkse minister Fatma Betül Sayan Kaya (Familiezaken) niet toe te laten tot het Turkse consulaat in Rotterdam. Op Twitter haalt Kaya hard uit naar de Nederlandse overheid. „Democratie, fundamentele rechten, mensenrechten en vrijheid. Ze zijn vanavond allemaal vergeten in Rotterdam. Het is grotendeels tirannie en onderdrukking”, twittert ze in het Engels.

PVV-leider Wilders reageerde op een van de tweets: „Ga weg en kom nooit meer terug. En neem al uw Turkse fans mee alstublieft.”

Go away and never come back @drbetulsayan and take all your Turkish fans from The Netherlands with you please. #byebye https://t.co/FLKFNX2XGm— Geert Wilders (@geertwilderspvv) March 11, 2017

In Rotterdam zijn zaterdagavond bij het Turkse consulaat ongeveer duizend Turkse Nederlanders met Turkse vlaggen bijeen gekomen om te protesteren. De sfeer is grimmig, de gemeente Rotterdam heeft het noodbevel inmiddels uitgebreid.

Kaya wil de bijeengekomen menigte toespreken, maar mag het consulaat niet in. „We zijn niet welkom in het consulaat, ons eigen land. Maar Turkse mensen uit heel Europa zijn vanavond in gedachten bij ons. We zullen nooit toegeven aan onderdrukking.”