Nieuws/Binnenland
1328924
Binnenland

Doden bij ongeval roeiboot Huissen

HUISSEN - Een aanvaring op de Nederrijn nabij het Gelderse Huissen heeft vanmorgen twee roeiers het leven gekost. In totaal waren zo'n veertig mensen bij de zoekactie betrokken.

Het tweetal raakte samen met drie andere leden van de Arnhemse roeivereniging Jason te water nadat hun wedstrijdroeiboot betrokken was geraakt bij een aanvaring op het Pannerdens Kanaal, zoals het gedeelte van de Nederrijn bij Huissen heet.

De vijf opvarenden zijn volgens secretaris Frank Jibben van roeivereniging Jason ervaren roeiers en redelijk op leeftijd. “Ze roeien regelmatig op de Nederrijn en het Pannerdens kanaal”, zegt Jibben.

Meteen na de melding hebben de hulpdiensten een grootscheepse zoekactie opgezet. Van de drie roeiers die gered konden worden, is er ter plaatse één gereanimeerd. Hij is met de twee anderen, die op eigen kracht uit het water konden komen, naar het ziekenhuis vervoerd. Twee van hen vertoonden onderkoelingsverschijnselen.

Woordvoerder Marco Misset van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden achtte de kans op overleven met de minuut kleiner. “Rond 13 uur werd onze vrees bewaarheid met de vondst van het lichaam van één van de twee vermisten”, aldus Misset. Later vanmiddag werd het tweede lichaam gevonden.