Nieuws/Binnenland
1328988
Binnenland

Zoektocht naar snowboarder Mark afgeschaald

VALFREJUS - De zoektocht naar snowboarder Mark die niet meer terugkwam nadat hij dinsdag met twee andere Nederlanders off piste ging, wordt flink afgeschaald. De afgelopen dagen werd gezocht door een grote groep reddingswerkers, vanaf vandaag zullen de plaatselijke veiligheidsdiensten dagelijkse controles doen. Ook zal een helikopter regelmatig over het gebied vliegen.

Marcus Schlatmann, die verantwoordelijk is voor het skigebied, liet gisteren al weten dat de weersomstandigheden de zoektocht bemoeilijkten. Donderdag waaide het hard, gisteren waren hoge temperaturen een spelbreker. Toch wisten de reddingsdiensten het rampgebied uit te kammen. Van de 25-jarige Mark werd echter slechts een helm gevonden.

De autoriteiten zijn tot de conclusie gekomen dat de grote zoektocht van afgelopen dagen niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Waar tot vrijdag 170 mensen intensief zochten naar de student, gaat vanaf zaterdag een helikopter het werk doen en wordt er dagelijks toezicht gehouden door speciale patrouilles. De helikopter zal regelmatig het gebied overvliegen. Ook zullen honden en/of gendarmes op bepaalde momenten worden ingezet.

De drie leden van de Nijmeegse Studentenvereniging Navigators (NSN) kwamen dinsdag in een lawine terecht. Twee van hen zijn dood teruggevonden. De derde, Mark, is nog steeds niet gevonden. De prefect van Savoye, waar Valfréjus onder valt, roept iedereen op om waakzaam te blijven en raadt het off-piste skiën te zeerste af door de instabiele weersomstandigheden.