Nieuws/Binnenland
1329038
Binnenland

’Jongens overgoten mij met bijtende vloeistof’

’Zoutzuuraanval’ op vrouw in Breda geen misdrijf: hulpverlening ingeschakeld

BREDA - UPDATE 19.30 uur - Een vrouw in een elektrische rolstoel zou vrijdagmiddag in Breda op beestachtige wijze zijn aangevallen. Omstanders melden dat de vrouw zei dat ze overgoten was met een bijtende vloeistof. De politie laat vrijdagavond weten dat er geen sprake was van een misdrijf en het onderzoek is afgerond. Er is slachtofferhulp ingevraagd.

De vrouw heeft dus zelf zoutzuur over zich heen gegooid. Het is niet duidelijk waarom de vrouw heeft gelogen.

Volgens de politie had de vrouw zelf eerder twee halve liters zoutzuur gekocht. Bijna de gehele inhoud kreeg ze over zich heen. De vrouw heeft verwondingen aan haar handen en gezicht. Ze is niet in levensgevaar.

’Achtervolgd door jongens’

Het slachtoffer zei achterna te zijn gezeten door twee jongens op een scooter. Die zouden de vloeistof vervolgens over haar heen hebben gegooid. Omstanders troffen de vrouw trillend en in haar rolstoel aan. Incident #JacobCatssingel #Breda van 13 uur blijkt geen misdrijf te zijn. Slachtoffer krijgt hulpverlening aangeboden. Onderzoek afgerond.— Politie Breda eo (@Politie_Breda) 10 maart 2017

De brandweer moest de vloeistof van het slachtoffer afspuiten. Op straat zijn een of twee zoutzuurflessen gevonden, vertelde een woordvoerder van de politie eerder.

Verdachten niet gezien

De twee verdachten zouden er op een scooter vandoor zijn gegaan, aldus de vrouw. Geen van de omwonenden had de twee jongens echter gezien.

Leerlingen van het Brederocollege zagen wel de vrouw voorbij rijden: „Ze had een heel rood gezicht en haar ogen stevig dichtgeknepen”, vertelt een leerling aan Omroep Brabant.

Met ambulance naar ziekenhuis gebracht

De vrouw is omwikkeld met folie en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Er werd een traumahelikopter uitgeroepen, maar die vloog leeg terug. De trauma-arts is in de ambulance meegereden.