Nieuws/Buitenland
1329076
Buitenland

Eigen familie waarschuwde voor verknipte geest

Kinderkiller Marcel Hesse (19) bekent

HERNE - De 19-jarige Marcel Hesse uit het Duitse Herne heeft bekend dat hij de 9-jarige Jaden met messteken om het leven heeft gebracht. Ook heeft hij toegegeven dat hij een 22-jarige man heeft doodgestoken. Dat heeft justitie in Duitsland vrijdag meegedeeld.

Het lichaam van de man werd donderdag gevonden in een afgebrand huis, kort nadat de Hesse na een dagenlange klopjacht was gearresteerd. De man was met 68 messteken omgebracht. Hesse zou de man in de woning hebben vermoord, toen die dreigde naar de politie te stappen vanwege de moord op de jongen.

Hesse kende het slachtoffer van een opleiding en onderhield contact met hem via internet. De 19-jarige Duitser had voordat hij hem vermoordde nog met het slachtoffer in diens woning gegeten en computerspelletjes gespeeld. Hoe hij de woning na de moord in brand heeft gestoken is niet duidelijk.

Hesse lokte de negenjarige Jaden maandag naar zijn huis en bracht de jongen in de kelder volgens Duitse media met 56 messteken om het leven. Hesse pochte over zijn misdaad op het ’darknet’ op internet.

Ook Whatsappte hij foto’s naar een vriend waarop te zien is hoe hij na de moord zijn mes afspoelt. Hesse maakte bovendien hij een selfie met een mes in zijn hand en een glimlach op zijn gezicht. Die foto werd enkele uren voor zijn arrestatie op Darknet gezet zodat andere zieke geesten konden meegenieten.

Volgens de politie had Hesse, die verslaafd was aan gokken en computerspelletjes, diverse keren geprobeerd zelfmoord te plegen. Toen dat niet lukte, besloot hij een moord te plegen. Volgens de politie gedraagt hij zich tijdens de verhoren „ijskoud” en dicteert hij de onderzoekers.

Wel komen er steeds meer schokkende details op tafel van de geest van de 19-jarige Marcel Hesse. In een chatroom schreef hij: „Ik heb mezelf in mijn hand gestoken toen ik het beest van 120 kilo probeerde te bevechten.” Hij zou daarmee doelen op zijn tweede moord.

Ook schreef hij: „Ik heb net het buurjongetje vermoord. Het voelt niet slecht, maar er zit bloed op mijn handen. Dat is het enige waar ik me aan erger.” En: „Ik wilde eigenlijk een meisje naar huis meenemen zodat ik haar kon verkrachten.” In een andere chatroom typte Hesse: „Ik weet dat mensen langzaam sterven als je ze afslacht.”

Aan de dagenlange klopjacht op Hesse kwam donderdag een einde toen hij een Griekse fastfoodzaak binnenliep met de woorden: „Ik ben Marcel. Kijk maar op internet. Ze zoeken mij.”

Het jongetje werd aangetroffen door zijn stiefvader, liggend in een plas bloed. Ondanks zijn zware verwondingen probeerde hij wanhopig zijn stiefzoontje weer tot leven te wekken. Aan Duitse media vertelde hij: „Het beeld van hem in een plas bloed. Ik zal dat nooit vergeten.”

Gewaarschuwd

Volgens Jadens moeder had de familie van de 19-jarige Duitser meermaals gewaarschuwd dat hij een psychopaat was en dat ze bij hem uit de buurt moesten blijven.”

De familie van het jongetje is opgelucht dat Hesse vrijdag kon worden gearresteerd. Advocaat Reinhard Peters (64), die de familie vertegenwoordigt, vertelt aan Bild: „De familie is blij dat hij gevangen is genomen en nu voor de rechter kan komen.” Hij vervolgt: „De ouders zijn dankbaar dat de Duitse bevolking zo met hen meeleeft en dat ze veel steun krijgen. Zonder die steun zouden zij de afgelopen dagen niet hebben overleefd.”

De politie sluit op dit moment uit dat Hesse nog meer mensen heeft omgebracht.