Nieuws/Buitenland

Bekende Russen melden zich aan voor gruwelijke realityshow

1 / 2

Hollandse Hoogte

Een paar bekende Russen, onder wie een actrice en een bekende zwemcoach, hebben zich aangemeld voor het controversiële tv-programma waarin vijftien mannen en vijftien vrouwen negen maanden moeten overleven in de Siberische wildernis.

1 / 2

Hollandse Hoogte

Het programma, dat enkele maanden geleden werd aangekondigd en op veel kritiek stuitte, wordt omschreven als Hunger Games, maar dan in het echt.

In de realityshow worden de dertig deelnemers gedropt in de Siberische wildernis, waar ze negen maanden moeten overleven met een minimum aan kleding en enkel een mes als gerei. Ze krijgen geen eten, dus ze zullen moeten vissen en jagen.

Moord en verkrachting

Yevgeny Pyatkovsky, miljonair en bedenker van de show, is ervan overtuigd dat de extreme omstandigheden kunnen leiden tot extreme daden. „Ik ben er vrijwel zeker van dat er gevechten zullen komen, en veel meer dan dat”, zegt hij in The Siberian Times. Ook sluit hij niet uit dat er verkrachtingen en moorden zullen plaatsvinden.

De deelnemers moeten volgens de miljonair wel rekening houden met het feit dat ze voor de rechtbank zullen moeten verschijnen als ze misdaden begaan. „Zelf gaan we deelnemers geen schadedevergoedingen toekennen, zelfs niet als ze vermoord of verkracht worden. Dat gaan we zwart op wit vastleggen in een document dat ze allemaal ondertekenen voordat de show van start gaat.”

Beren

De deelnemers moeten dus oppassen voor elkaar, maar een ander groot gevaar zijn de beren die zich in dat gebied bevinden. „Als ze aanvallen, zullen we ingrijpen”, zegt Pyatkovsky. „Maar we kunnen niet verzekeren dat we er altijd op tijd bij zullen zijn. Geweren zullen niet toegelaten zijn voor de deelnemers om zich te verdedigen, alleen messen.”

Of de bekende zwemcoach en de actrice ook echt gaan deelnemen aan het programma wordt bepaald via een stemming op internet.

Lees meer over