Nieuws/Buitenland
1329152
Buitenland

Weer grote juwelenroof in Parijs

Het Place Vendôme telt tal van juweliers.

Het Place Vendôme telt tal van juweliers.

PARIJS - Twee Amerikanen zijn in een parkeergarage onder het chique Place Vendôme in Parijs beroofd van juwelen ter waarde van 400.000 euro. De krant Le Parisien meldde vrijdag dat twee daders de Amerikanen overvielen toen ze donderdagavond naar hun auto liepen. Het Place Vendôme telt tal van juweliers.

Het Place Vendôme telt tal van juweliers.

Het Place Vendôme telt tal van juweliers.

De Franse hoofdstad is de afgelopen jaren vaker in het nieuws door juwelenroven. In oktober bijvoorbeeld maakten overvallers in een winkel in het centrum voor 500.000 euro aan luxe horloges buit. Begin diezelfde maand werd de Amerikaanse tv-ster Kim Kardashian beroofd van juwelen ter waarde van 9 miljoen euro in het appartement waar ze in Parijs verbleef.

In november werden twee zussen uit Qatar niet ver van de luchthaven Le Bourget in hun Bentley overvallen en beroofd van naar schatting 5 miljoen euro aan geld en juwelen. Ruim anderhalf jaar eerder werd in een taxi onderweg naar het vliegveld Charles-de-Gaulle een Taiwanese kunstverzamelaar overvallen en van juwelen ter waarde van vier miljoen euro beroofd.