Nieuws/Binnenland

Identiteit slachtoffers lawinedrama Alpen bekend

AFP

VALFRÉJUS - De drie leden van studentenvereniging Navigators die in de Franse Alpen tijdens het snowboarden onder een lawine bedolven werden zijn Timo (22), Marcel (21) en de 25-jarige Mark uit Nijmegen.

AFP

Dat meldt het AD.

De slachtoffers maakten deel uit van het Nijmeegse Christelijke voetbalteam Mooie Mannen Unitet. Timo, student bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit en HAN-student Marcel, vooral invalspits, werden dood onder de sneeuw teruggevonden. Hun 25-jarige reisgenoot Mark, die ook regelmatig een balletje meetrapte, wordt nog steeds vermist.

Jacco van Oostende, voormalig keeper van het team, hoorde het vreselijke nieuws woensdagochtend via een Whatsappgroep van oud-leden van de Navigatos. „Dat kwam hard binnen. Dit kun je je niet voorstellen eigenlijk.”

Verloofd

De 22-jarige Timo had zich in december verloofd en zou binnenkort het ja-woord geven aan de liefde van zijn leven. Hij wordt door Van Oostende omschreven als een ’rustige jongen die zijn mannetje stond’.

De 21-jarige Marcel, die economie en management studeerde, wordt door predikant Evert Everts van de gereformeerde samenwerkingsgemeente 3GK herinnert als een ’toegewijd persoon’ en een 'actieve jongen'. Net als zijn ouders was hij een actief lid van de drie samenwerkende gereformeerde gemeenten in Deventer.

Donderdagochtend keerde de bus met dertien studenten terug uit Frankrijk. Zij werden in de aula van de universiteit opgevangen door ouders, partners en leden van de vereniging. „Het was heel verdrietig, echt heftig om te zien hoe ze terugkwamen, ze hebben het heel zwaar”, zegt een woordvoerder van de Navigators.

Zoektocht hervat

De zoektocht naar de nog vermiste Mark wordt vrijdag hervat. Aan de zoekactie doen veertig reddingswerkers en vier speurhonden mee. Zij verwachten het nog vermiste slachtoffer vrijdag te vinden. Bijna het hele gebied is al afgezocht.