1329340
Binnenland

Grote politie-inzet na reële dreiging bij debat Ede

1 / 2

EDE - UPDATE 21.55 uur - De politie heeft donderdagavond zwaarbewapende agenten ingezet bij een politiek debat van christelijke partijen in Ede. Dat is gebeurd naar aanleiding van een reële dreiging, aldus de politie. Wat die dreiging inhield, is niet duidelijk. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

1 / 2

Kort voor aanvang van de politieke confrontatie in bioscoopcomplex Cinemec aan de A12 was de ernstige dreiging gekomen, waarna de politie massaal ter plekke kwam. De dreiging werd zeer serieus genomen en serieus onderzocht. Rond 21.45 uur was de dreiging ontzenuwd, aldus de politie.

De politieagenten, met ME-uitrusting en automatische wapens, stonden niet alleen voor de deur, maar ook op het dak van het gebouw. Ook bij de toegangswegen naar Ede op de A12 stonden politiewagens. Burgemeester Cees van der Knaap zou zijn opgeroepen.

Debat niet afgeblazen

Het debat was georganiseerd door het Nederlands Dagblad met de lijsttrekkers Sybrand Buma (CDA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP). Het debat, waar zo'n duizend mensen op af waren gekomen, ging gewoon door.

Bezoekers van Cinemec konden gewoon naar binnen; een enkeling werd gefouilleerd. In andere zalen van het bioscoopcomplex werden gewoon films vertoond. UPDATE Ede: er was sprake van een reële dreiging, is zeer serieus genomen en serieus onderzocht, en inmiddels ontzenuwd. Politie schaalt af.— Politie Gelderland (@POL_Gelderland) 9 maart 2017 Ivm een dreiging heeft politie opgeschaald rond lijsttrekkersdebat in CineMec #Ede. Op dit moment gaat politie niet in op inhoud dreiging.— Politie Gelderland (@POL_Gelderland) 9 maart 2017