Nieuws/Binnenland
1329410
Binnenland

Twee invallen in Limburg in fraudeonderzoek

DEN BOSCH - Bij doorzoekingen in een huis in Echt en een kasteel in Roosteren is donderdag beslag gelegd op onder meer administratie, computers, auto's en audioapparatuur. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten. De invallen in Limburg hebben te maken met een strafrechtelijk financieel onderzoek naar een hoge ambtenaar van de gemeente Helmond die wordt verdacht van verduistering.

Helmond deed eind vorig jaar aangifte tegen de ambtenaar die diverse hoge functies bekleedde op het gemeentehuis. De man werd op staande voet ontslagen. Het vermoeden bestaat dat verdachte Pieter H. (55) zeker 20.000 euro heeft verduisterd maar waarschijnlijk ligt het bedrag veel hoger. Er bestaan bovendien verdenkingen over witwassen en valsheid in geschrifte. De precieze omvang van de fraude wordt nu onderzocht.

Het huis in Echt wordt bewoond door de verdachte voormalig gemeenteambtenaar en zijn partner, die gemeentesecretaris is in de Limburgse gemeente Leudal. Het eeuwenoude kasteel in Roosteren is eigendom van de man en wordt door Pieter H. uitgebaat als restaurant.