Nieuws/Binnenland
1329556
Binnenland

Tientallen reddingswerkers zoeken Nederlander

VALFRÉJUS - Reddingswerkers werken ook donderdag met man en macht om een Nederlandse student te vinden die dinsdag door een lawine werd gegrepen. Momenteel zoeken ongeveer zestig man met speurhonden in de sneeuw naar de snowboarder, zei de lokale politie donderdagochtend tegen het ANP.

De zoekploeg is met helikopters in het gebied afgezet. De reddingsdiensten hopen het slachtoffer zo snel mogelijk te vinden omdat het weer gaat veranderen. De temperaturen gaan omhoog waardoor het lawinegevaar in het gebied toeneemt.

Dinsdagavond om 19.00 kreeg de politie uur de melding over de drie vermiste wintersporters. Door het slechte weer kon de eerste helikopter pas om 21.00 uur beginnen met zoeken. Vanuit de lucht zijn toen sporen ontdekt en werd het levenloze lichaam van de 22-jarige student gevonden. Niet ver van die plek werd woensdagmiddag een tweede stoffelijk overschot gevonden. Dat moet nog officieel worden geïdentificeerd.

De drie snowboarders van 22, 21 en 25 jaar maakten deel uit van een groep Nijmeegse studenten die sinds zondag bij Valfréjus op wintersport waren. Het drietal was buiten de officiële piste aan het snowboarden toen ze dinsdag werden bedolven onder de sneeuw. De rest van de groep is woensdagmiddag naar huis vertrokken. Ze worden donderdagochtend in Nijmegen verwacht.