Nieuws/Binnenland
1329717
Binnenland

Arib noemt Carré-debat ’gemiste kans’

Khadija Arib

Khadija Arib

Den Haag - Kamervoorzitter Khadija Arib hekelt het Carré-debat zondagavond van RTL en BNR. Ze vindt dat de deelnemers te veel in de rede werden gevallen.

Khadija Arib

Khadija Arib

„Ze werden steeds afgekapt”, verzuchtte Arib tijdens een verkiezingsbijeenkomst van weekblad Libelle. Ze noemde dat ’een gemiste kans’. Niet alleen voor PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher, die niet goed uit de verf kwam, maar ’voor iedereen’. Niemand kreeg volgens de Kamervoorzitter ’alle ruimte om standpunten’ naar voren te brengen.

Lees ook ons Verkiezingsblog

De Kamervoorzitter denkt dat de kiezer uiteindelijk het nakijken heeft. Ze wijst erop dat veel mensen hun keuze voor een politieke partij nog niet bepaald hebben. „Ik denk niet dat ze door het debat wijzer zijn geworden.”

’Zo beperkt’

Ook Marianne Thieme, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, uitte bij Libelle kritiek. Ze vond het weliswaar genieten om een keer in Carré te mogen staan, maar noemt de stellingen ’zó beperkt’. „Je krijgt weinig ruimte om een breed verhaal neer te zetten.”

Ook zij gooide geen hoge ogen tijdens het televisiedebat, maar dat deed vrijwel niemand. Alleen Henk Krol (50Plus) kreeg luid applaus omdat hij zich niet liet ringeloren door presentatrice Diana Matroos en doodleuk zijn verhaal afstak.