Nieuws
1329768
Nieuws

Contactloos betalen via PayPal mogelijk

AMSTERDAM - Klanten van telecomaanbieder Vodafone kunnen vanaf donderdag via hun telefoon en een Paypal-profiel contactloos betalen in Nederland. Hiervoor is wel een geschikte telefoon nodig.

Via de Vodafone Wallet-applicatie kan nu een Paypal-profiel gekoppeld worden, waarna bij elke normale NFC-terminal in een winkel die ook geschikte bankpassen accepteert, via de telefoon contactloos betaald kan worden.

Omdat een Paypal-profiel ook gekoppeld kan worden aan een reguliere bankrekening, kan via deze weg in Nederland eindelijk contactloos betaald worden via de telefoon. Hiervoor was het enkel mogelijk om een creditcard aan de Vodafone Wallet te koppelen.

Net als bij reguliere contactloze betalingen, kan tot €25 worden betaald zonder een PIN te hoeven invoeren. Daarboven moet een zelfgekozen nummer worden ingetikt om betalingen te bevestigen. Ook krijgen klanten via zowel PayPal als via een notificatie op de telefoon een digitaal bonnetje.

“Het maakt niet uit bij welke bank je bent aangesloten, je kunt al je creditcards toevoegen plus je PayPal-rekening”, zegt Executive Director Business Consumer bij VodafoneZiggo Marcel de Groot. “Iedere Vodafone-klant met een Smart M, Smart L, Red, Red essential, Red Super of Black abonnement en een Android-smartphone heeft vanaf nu de mogelijkheid om contactloos te betalen.”