Nieuws/Buitenland
1330058
Buitenland

34 leden No Surrender opgepakt bij grote actie België

DOORNIK/BERGEN - De Belgische politie heeft dinsdag bij 61 huiszoekingen 34 personen gearresteerd. De gearresteerden zijn hoofdzakelijk leden van de motorbende No Surrender. Een woordvoerder van het OM van de Belgische plaats Bergen kan niet zeggen of er ook Nederlandse leden van de beruchte motorclub onder de arrestanten zijn. Bij de actie zijn ook 35 vuurwapens in beslag genomen, waaronder een machinegeweer, in beslag genomen. Ook werden munitie, geluidsdempers een granaat, drugs en contant geld aangetroffen.

Bij de actie gericht op wapenhandel door leden van de van oorsprong Nederlandse motorclub waren meer dan 450 politieagenten betrokken. Daarbij werden ook speciale eenheden, luchtsteun en honden ingezet. In hetzelfde onderzoek werden in Frankrijk vier panden doorzocht door de Franse politie. Ook dat leidde tot wapenvondsten.

Justitie heeft kopstukken in onder meer Antwerpen en Turnhout in het vizier. In december waren in een actie tegen No Surrender rond het Waalse Henegouwen al acht mensen aangehouden.

No Surrender werd opgericht door Nederlander Klaas-Jan Otto, die in de cel zit. De belangrijkste Belgische ’chapter’ van de motorbende bevindt zich in Poppel, niet ver van de Nederlandse grens.