Nieuws
1330069
Nieuws

Eropuit

Vijf vakantietips voor de krokusvakantie

VRIJ biedt vijf leuke tips voor in de krokusvakantie, want er is genoeg te doen!

1. Vol avontuur

 

Deze vakantie kunnen de echte avonturiers zich uitleven tijdens de Kids Adventure Week in Zandvoort. Er is een bomvol programma samengesteld voor kinderen van alle leeftijden. Van het bouwen van zandkastelen op het strand tot toffe speurtochten. De week wordt onder andere geleid door de enige echte kinderburgemeester, die een aantal belangrijke beslissingen mag nemen.

Voor meer informatie en het programma klik je hier.

2. Magische wereld

 

Vorige week opende de enige echte Harry Potter Exhibition in Cinemec in Utrecht. Deze tentoonstelling is een must see voor alle tovenaars in de dop. Hij is nog een tijdje (tot 30 juni) te bezoeken, maar een perfecte bestemming voor een dagje uit. Bezoekers wanen zich in de magische wereld van Harry Potter, Zweinstijn en al het andere uit de populaire filmreeks.Kijk voor meer informatie op harrypotterexpo.nl

3. Lekker buiten spelen

 

 

De natuur doet een  mens goed en daarom mag een dagje in de bossen ook niet ontbreken. In de agenda van Staatsbosbeheer vind je iedere dag de leukste uitjes in een natuurgebied bij jou in de buurt. Zo kun je in Salland nestkastjes timmeren en kun je in de Stadsbossen van Almere samen met de boswachter speuren naar de 5 wilde dieren van ons land. Kijk hier voor de agenda. 

4. Mediatraining

 

 

Is jouw kind een presentator, journalist of vlogger in de dop? Breng dan een bezoek aan het Museum voor Beeld en Geluid in Hilversum. In het mediapark vind je hier dagelijks tentoonstellingen en workshops over alles wat met de media te maken heeft. Zo verzorgt het NOS Jeugdjournaal er lessen in het maken van nieuws en leer je alles over vloggers.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten op de site.

5. Op zoek naar het licht

 

Tijdens deze vakantie is Burgers Zoo een baken van licht. De dierentuin is versierd met de mooiste lichtsculpturen en je kunt er terecht voor allerlei leuke activiteiten. Echte nachtbrakers kunnen avondwandeling maken. Onder het sterrenlicht en langs de lichtfiguren loop je door het dierenpark. Wil alvast een voorproefje? Bekijk dan deze video die de dierentuin vorig jaar maakte tijdens het evenement!