Nieuws/Buitenland
133043
Buitenland

Tieners vermoorden grootouders en vieren feestje in hun huis

Cassandra Bjorge en haar vriendje Johnny Rider.

Cassandra Bjorge en haar vriendje Johnny Rider.

Lawrenceville - Twee Amerikaanse tieners worden ervan verdacht de grootouders van een van hen bruut te hebben vermoord. Terwijl hun ontbindende lichamen in een slaapkamer lagen, vierden de jongeren beneden een feestje met vrienden.

Cassandra Bjorge en haar vriendje Johnny Rider.

Cassandra Bjorge en haar vriendje Johnny Rider.

De 16-jarige Cassandra Bjorge en haar vriendje Johnny Rider (19) uit Larenceville in de staat Georgia zouden de opa en oma van Bjorge, beiden 63 jaar oud, met een wielsleutel, een hamer en honkbalknuppel geslagen hebben. Daarna sneden ze hun kelen door met een slagersmes, aldus de aanklagers donderdag in de rechtbank.

Na de gruwelmoord verbleven de twee nog dagenlang in het huis van de grootouders. Ze nodigden nietsvermoedende vrienden uit voor feestjes. Om de stank van de ontbindende lichamen in de slaapkamer boven te verhullen sloten ze de kieren van deuren in het huis af.

Het meisje heeft volgens Amerikaanse media inmiddels bekend, maar haar vriendje blijft zwijgen. De twee zouden ook plannen hebben gehad om familieleden van de jongen te vermoorden.

De zus van Rider kon maar net ontsnappen toen ze later werd aangevallen door de twee. Toen agenten daarna in het huis gingen kijken, ontdekten ze de lichamen van de grootouders.