Nieuws/Binnenland
1330459
Binnenland

Niet miss te verstaan!

Reshma Roopram is kandidaat voor de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen, moeder van drie en voormalig miss universe voor Nederland.

Waarom heb je voor de politiek gekozen?

Ik ben na mijn carrière als model en presentatrice de politiek ingegaan om mijn idealen te verwezenlijken. Ik ben nu een paar jaar fractievoorzitter voor de PvdA in Barendrecht en kan mij zo inzetten voor kwetsbare groepen in de samenleving.

En nu dus op naar de Tweede Kamer?

Ja, omdat ik ambitieus ben en je sommige problemen gewoon echt landelijk moet aanpakken. Zo zijn er in Nederland duizenden kinderen die dakloos zijn. Gewoon in ons land! Daarvoor wil ik naar Den Haag.

Hoe kwam je bij de PvdA terecht?

Mijn ouders kwamen in 1974 naar Nederland, Joop den Uyl was er toen voor ze. Ik kom uit een echt PvdA-gezin. En emancipatie staat daarbij centraal. Van mijn ouders, die konden bouwen aan een toekomst in Nederland, maar ook de emancipatie van de vrouw. Juist mijn partij heeft daarvoor geknokt. Kijk naar alle sterke vrouwelijke politici die wij hebben voortgebracht; van Gerdi Verbeet en Jeltje van Nieuwenhoven tot Hedy D’Ancona en onze huidige Kamervoorzitter Khadija Arib.

Loop je zelf tegen vooroordelen aan?

Ik heb een kleurtje en was model en miss. Ja dus. Toen ik in de gemeenteraad begon zei iemand tegen me: het gaat hier wel echt om de inhoud hè. Na een tijdje sloeg het om, toen hadden ze door; don’t mess with her. Ook als moeder van drie. Met name vrouwen zeggen tegen me: hoe doe je dat met drie kinderen en zo’n baan? Dat maakt me alleen maar meer gedreven. Ik zeg: durf vooral, maak je eigen verhaal!