Nieuws/Binnenland
1330461
Binnenland

Liefde voor Ajax

Kajsa Ollongren

Kajsa Ollongren

AMSTERDAM - Ze mist zelden een thuiswedstrijd. Kajsa Ollongren, D66-wethouder én locoburgemeester van Amsterdam, heeft al jaren een seizoenkaart van Ajax.

Kajsa Ollongren

Kajsa Ollongren

Met haar twee zoons van 14 en 16, fietst Kajsa (49) elke twee weken naar de ArenA, om de ’godenzonen’ in actie te zien. „Vak 402 is onze plek, links achter het doel, we kijken dus uit op de cornervlag.” Ze is trouw fan, al sinds ze ruim dertig jaar geleden als student in Amsterdam kwam wonen. „In 1987 won Ajax met Johan Cruijff als trainer de Europacup II. Ik maakte de huldiging op het Leidseplein vanuit de Stadsschouwburg bij toeval van heel dichtbij mee. Geweldig!”

De spanning vóór de wedstrijd, daar gaat het eigenlijk om, zegt Kajsa. „Maar het allermooiste is als je na een topwedstrijd juichend naar huis fietst, zoals na die hattrick van Kasper Dolberg tegen NEC, afgelopen najaar.”

De voormalig topambtenaar van het ministerie van Algemene Zaken werd in 2014 wethouder Economie en Cultuur én locoburgemeester van Amsterdam, de stad waar ze al sinds haar 18de woont. „Waar ik vooral trots op ben, is dat ons nieuwe beleid voor jonge, talentvolle ondernemers zo succesvol is. We staan in de top-3 van beste startup-steden in Europa. Banen voor de toekomst creëren, dat is ontzettend belangrijk voor onze hoofdstad.”