Nieuws/Binnenland
1330918
Binnenland

Modekoning ’enorm geschrokken’ maar niet gewond

Overval op villa Oger

BLARICUM - De politie is vrijdag met onder meer een helikopter op zoek naar twee gewapende mannen die vrijdagochtend hebben geprobeerd de villa van Oger Lusink in Blaricum te overvallen. De twee droegen maskers toen ze het huis aan de Verloren Engh probeerden binnen te dringen.

Lusink - bekend van de modewinkel in onder meer de Amsterdamse PC Hooftstraat - en zijn vriendin, waren thuis op het moment van de overval, maar bleven ongedeerd. Wel zijn ze flink geschrokken. De overvallers verrasten de tuinman en probeerden vervolgens het huis binnen te komen.

Er zou volgens onbevestigde berichten een ruit kapotgeslagen zijn. Er is veel politie op de been, maar van de overvallers ontbreekt uren na de mislukte poging nog altijd ieder spoor.

Burgernet

Er is een opsporingsbericht uitgegaan via Burgernet. Agenten zijn op zoek naar een blanke man van ongeveer 25 jaar oud en 1.90 meter lang. Hij is gekleed in een blauw jack en een blauwe broek. De andere man is getint en draagt soortgelijke kleding. De politie roept mensen op om bij het zien van de twee 112 te bellen en zelf geen actie te ondernemen.

Ogers zoon Sander meldt aan Quote dat er sprake is van een mislukte overval. „Er is gelukkig niks gebeurd. We hadden al goede beveiligingsmaatregelen, en die gaan we nu nog verder aanscherpen.”

Sander bevestigt dat zijn 69-jarige vader samen met zijn vriendin thuis was ten tijde van het onheil. „Het was een gewone vrijdagochtend. Toen kwamen er plots twee gemaskerde mannen met pistolen aanlopen.”