Nieuws/Binnenland

Lijsttrekkers

Overuren voor verkiezingskrant

Premier Rutte kondigt zeer gevoelig fotomateriaal aan in zijn Verkiezingskrant.
1 / 2

Premier Rutte kondigt zeer gevoelig fotomateriaal aan in zijn Verkiezingskrant.

REUTERS

Den Haag - De redacteuren van de zes grootste partijen draaien dezer dagen al overuren voor hun Verkiezingskrant, die aanstaande maandag als extra bijlage bij De Telegraaf verschijnt.

Premier Rutte kondigt zeer gevoelig fotomateriaal aan in zijn Verkiezingskrant.
1 / 2

Premier Rutte kondigt zeer gevoelig fotomateriaal aan in zijn Verkiezingskrant.

REUTERS

Mark Rutte (VVD), Lodewijk Asscher (PvdA), Geert Wilders (PVV), Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66) krijgen elk drie pagina’s tot hun beschikking, waarin ze hun boodschap aan de kiezer mogen overbrengen. Ze zijn zo voor één dag hoofdredacteur van hun eigen Telegraaf. Ook in 2006, in 2010 en in 2012 werden er door politici bij De Telegraaf verkiezingskranten gemaakt.

Algemeen hoofdredacteur Paul Jansen deelt zijn baan graag een dagje met de leiders van de zes grootste partijen. „Met de vierde verkiezingskrant bouwen we verder aan een mooie traditie van De Telegraaf. Ik ben heel benieuwd met welke spraakmakende voorpagina’s mijn collega’s, de zes gast-hoofdredacteuren, onze lezers maandag gaan verrassen!”

Dat gaat gebeuren, zo blijkt uit een rondgang op de verschillende partij-redacties. „Zeer, zeer gevoelig fotomateriaal”, kondigt VVD-lijsttrekker Rutte alvast voor zijn verkiezingskrant aan.

Ook PvdA-leider Asscher is met zijn team al weken druk met de voorbereidingen. Hij verwacht een spectaculaire PvdA-editie te maken. „Onthullingen, chocoladeletters. Alles wat je mag verwachten van een goeie Telegraaf”, aldus de sociaaldemocraat.

PVV-leider Wilders hervat zijn publieke optredens zondag weer, als ook hij zijn opwachting maakt bij de krant. „Het is bij elke verkiezingen weer een hoogtepunt”, zegt de PVV-voorman over de Verkiezingskrant. „Hoewel ik vind dat ik allang hoofdredacteur van De Telegraaf had moeten zijn.”

De hoofdredacteuren van de partijen hebben al heel wat verhalen laten voorbereiden.

Zo doet een echtgenote van een politiek leider een uniek boekje open en onthult ze een wel heel onverwachte hobby van haar partner. En hoewel alle zes de hoofdredacteuren man zijn, staat in de verkiezingskranten dit keer opvallend vaak de vrouw centraal. Liefhebbers van horoscopen worden eveneens niet teleurgesteld en ook mening bekende Nederlander (of zijn familie) verrijkt de politieke kolommen. Puzzelaars worden niet vergeten, want één partij werkt ook aan een bijzonder geestig politiek kruiswoordraadsel waar iedereen het over zal hebben.

De Telegraaf Verkiezingskrant zit maandag gratis bij de reguliere krant. Op zondag kan er al live worden meegekeken met de vervaardiging ervan, via telegraaf.nl en via social media.