1331242
Binnenland

Beroep OM in drugszaak tegen leiders Satudarah

BREDA - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de zaak over een drugsbende die werd geleid door enkele vooraanstaande leden van motorclub Satudarah. Voor productie van synthetische drugs, witwassen en wapenbezit werden de leden van de drugsbende twee weken geleden veroordeeld tot celstraffen van maximaal 46 maanden.

Het OM gaat vooral in beroep omdat de verdachten werden vrijgesproken van deelname aan een criminele organisatie, zei een woordvoerder donderdag.

Zie ook: Lage straffen leiders Satudarah

De drugsbende met in totaal veertien verdachten werd eind 2011 opgerold. Leden van Satudarah kochten volgens de politie grondstoffen voor drugs bij een groep Litouwers en bij de chemiegroothandel van een verdachte uit Eindhoven.

In zeven zaken is het OM het niet eens met de beslissing van de rechtbank in Breda. Er komt onder meer hoger beroep in de zaak tegen Angelo M., de allerhoogste baas van Satudarah die 25 maanden celstraf kreeg na een eis van vijf jaar. Ook de zaak van ’vicepresident’ Björn E. van het Tilburgse chapter van Satudarah wordt voorgelegd aan het gerechtshof. Drugslaborant E. kreeg 46 maanden celstraf. Tegen hem was acht jaar celstraf geëist.