Nieuws/Binnenland
1331418
Binnenland

’Nooit meer samenwerken met PVV’

Rutte waarschuwt voor PVV

Mark Rutte

Mark Rutte

Zeist - Er is nog steeds een „hele grote kans” dat de PVV de grootste wordt, zegt VVD-voorman Mark Rutte bezorgd. Hij wil knokken om dat te voorkomen.

Mark Rutte

Mark Rutte

Op campagne in Zeist wees hij op de peilingen die volgens hem redelijk stabiel zijn. Hij ziet in die peilingen daarom dat er nog steeds een grote kans is dat de partij van Wilders gaat winnen. „Dat zou heel slecht nieuws voor Nederland zijn. Ik ga knokken om dat te voorkomen.”

Rutte herhaalde de bezorgdheid over de PVV meermaals in Zeist. Hij leek de tweestrijd tussen de twee partijen nieuw leven in te willen blazen.

’CDA geen kanshebber’

De premier ging niet in op het CDA dat ook steeds vaker claimt de grootste te kunnen worden. Hij noemt de PVV wel als kanshebber voor de ’titel’, zegt hij, want de kans daarop is „reëel.”

Overigens wisselen Ruttes politieke voorspellingen snel. Maandag dacht hij nog dat de VVD ruimschoots zou gaan winnen bij de stembusgang en dat de PVV op 15 zal blijven steken.

’Nooit meer samenwerken met PVV’

Rutte zei eerder al dat de kans dat de VVD met de PVV gaat samenwerken na 15 maart „nul is.” Op campagne in Zeist was hij woensdag nog iets stelliger. „Niet voor niks dat ik met die partij nooit meer zal samenwerken na deze verkiezingen.”

Lees het laatste campagnenieuws in ons BLOG: De strijd om de kiezer

Abonnement

Het wordt heel spannend op 15 maart; dus neem een verkiezingsabonnement op De Telegraaf!