Nieuws/Buitenland

Miljonairszoon in Porsche rijdt moeder en kind dood

Rijstijl Grieken onder vuur na horrorcrash

YouTube

ATHENE - De rijstijl van Grieken ligt onder vuur nadat een 24-jarige miljonairszoon afgelopen maandag in zijn Porsche met grote snelheid op een gezinsauto inreed in Athene. Daarbij kwamen vier mensen om het leven.

YouTube

De zoon van de Griekse miljonair Apostolos Vakakis reed met 200 kilometer per uur in op een geparkeerde Honda Civic. Daarin zaten een moeder met haar 3-jarige zoontje. Zij kwamen beiden om het leven, net als de 24-jarige Griek en zijn bijrijder. De vader van het gezin was op het moment van de crash in het toiletgebouw van de parkeerplaats. Hij kon alleen maar toekijken hoe zijn vrouw en kind verbranden.

Gruwelijke beelden van het ongeluk, vastgelegd door een beveiligingscamera, zorgen voor een storm van afschuw in het land. Veel Grieken roepen elkaar op tot beter gedrag in het verkeer. De rijstijl in het land is berucht: veel Grieken kruipen dronken achter het stuur en regels worden in de wind geslagen. Ook dragen veel bestuurders geen gordel en worden snelheidslimieten als vrijblijvend advies gezien.

In Griekenland vallen er dan ook meer verkeersdoden dan in andere Europese landen. Volgens een verkeersonderzoeker zijn er per jaar vijfduizend mensen betrokken bij een ongeluk. Iedere dag vallen er vijf doden, raakt een even groot aantal in coma en zijn twintig mensen blijvend invalide als gevolg van een ongeval.

Bekijk meer van