Nieuws/Binnenland
1332426
Binnenland

Opmerkelijke zoete afwerking op hartig hapje

Nieuwe frituursnack: de Sinterdel

Dun, langwerpig en hartig: zo kennen we de frikandel in Nederland. Variëren kan met uitjes, sauzen en eventueel nog in vorm - door de vleessnack in stukjes te snijden. Maar voor wie toe is aan iets nieuws is er de Sinterdel: een frikandel met een Sinterklaas-tintje.

De Sintadel is een frikandel in de vorm van een S. Het meest opvallende aspect van deze Sint-snack zit hem echter in de zoete afwerking: de kruidnoot.

Over het laagje mayonaise wordt namelijk het schaafsel van zoete kruidnoten gestrooid. Dat is te zien in een filmpje op het Facebook evenement van de aankomende editie van ’Frikandel Disco’.

Tijdens het evenement zijn allerlei onverwachte snacks te vinden. Denk aan ’dé krodel’ - een kroket met frikandel in de vulling, de ’discodel’ - een frikandel met discodip en ’frikansushi’ - rolletjes sushi met - je raadt het al... - frikandel!