Nieuws/Binnenland
1333064
Binnenland

Fred Teeven is nu buschauffeur: ’Meteen enthousiast’

Fred Teeven

Fred Teeven

Haarlem - Oud-staatssecretaris van Justitie mr. Fred Teeven is sinds anderhalve week buschauffeur bij Connexxion en vindt het naar eigen zeggen ’fantastisch’. De bewindsman, die moest opstappen vanwege de ’bonnetjesaffaire’ en sindsdien op wachtgeld zit, zegt dat hij niet lijdzaam thuis wil wachten op een nieuwe baan.

Fred Teeven

Fred Teeven

„Ik doe het chauffeurswerk parttime en heb mijn introductiecursus net achter de rug”, aldus Teeven, die al langere tijd zijn grootrijbewijs heeft. „Ik had al steeds in mijn hoofd internationaal vrachtwagenchauffeur te worden”, legt hij uit. „Maar toen de kans zich voordeed anderhalve dag per week in mijn regio op de bus te zitten, werd ik meteen enthousiast.”

Teeven stapte samen met minister Ivo Opstelten op na een vertrouwenscrisis rond de ’Teeven-deal’. In zijn periode als officier van justitie sloot Teeven een overeenkomst met crimineel Cees Helman en zegde toe dat hij in ruil voor inlichtingen in beslag genomen miljoenen aan vermoedelijk drugsgeld terugkreeg.

Teeven maakte onlangs ook bekend dat hij samen met een oud-collega van de FIOD een bureau is begonnen. Het duo adviseert het bedrijfsleven en overheidsinstellingen op het gebied van veiligheidsvraagstukken en cybercrime.