Nieuws/Vrouw

Amber nam het op voor homoseksuele vriend en werd in elkaar geslagen

Door Sam ten Hove

Eigen foto

Drie maanden geleden werd de 18-jarige Amber in elkaar geslagen toen ze het opnam voor haar homoseksuele vriend. ’’Met zijn vijven gebruikten ze mij als boksbal.”

Eigen foto

Amber was op een feestje met haar beste vriend Mathijs. “Het was binnen heel warm, dus we wilden buiten even afkoelen. Daar begon een groep jongens te roepen: ‘Homo, we willen jou hier niet.’ Ze bleven maar nare dingen roepen, dus ik ging vragen of ze wilden stoppen, op een heel normale manier.”

Al snel werd Amber tegen de grond geduwd. ’’Daarna begonnen ze allemaal op me in te slaan. Met zijn vijven gebruikten ze mij als boksbal. Mathijs heeft me eruit gehaald.’’

De dagen erna leek het goed te gaan maar Amber kwam toch in het ziekenhuis terecht. Nu, drie maanden later, vertelt ze hoe het met haar gaat. ’’Mentaal is het nog wel zwaar. Toen het net was gebeurd, ging ik meteen al weer naar school. In het begin ging het goed, maar toen ik herstelde en de wonden waren genezen, kwam pas de klap. School was te veel. Ik probeer nu wel weer af en toe naar school te gaan.”

Lees op VROUW hoe het met Amber gaat: ’Ik ben bang dat ik die jongens tegenkom’.

Lees meer over