Nieuws
1334351
Nieuws

In het nieuws

Mijn bevalling was een hel die 56 uur duurde

Afgelopen weekend schreven we over Hannah en Marcella, die hun bevalling zo weer over zouden doen. Net als 43% van de vrouwen hadden ze veel meer pijn verwacht en vonden ze dat uiteindelijk ontzettend meevallen. Maar dat is zeker niet het verhaal van Bianca Tekol. Haar bevalling was zó zwaar dat ze het bij één kind heeft gehouden.

“Als mensen mij vragen hoe mijn bevalling was, geef ik daar liever geen antwoord op. Dan zeg ik ‘vraag het maar niet aan mij’. Ik kan er namelijk niets positiefs over zeggen.  Als ze het echt willen weten, vergelijk ik het met het uitpoepen van een nachtkastje.”

“Een vriendin van mij is net als de vrouwen uit het artikel geboren om kinderen op de wereld te zetten. Voor haar is het een makkie. Maar ik wilde na die ene keer echt niet nog een keer. En dat terwijl ik altijd vier kinderen heb gewild! Die wens heb ik maar in de ijskast gezet. Ik ben nu 44, mijn dochter is 18. Ik ben er nog steeds negatief over. Het gaat ook echt niet meer gebeuren.”

VLIEZEN WERDEN KUNSTMATIG GEBROKEN

“Op zondagmiddag begonnen mijn weeën. Ze kwamen al snel om de tien minuten. De verloskundige kwam langs en zei dat ik vol moest houden en dat als het niet meer ging ik dat moest laten weten. De maandag ging zo voorbij. Op dinsdag werden mij vliezen kunstmatig gebroken om de boel te bespoedigen. De weeën kwamen inmiddels al om de vijf à zes minuten. Ik had rug- en buikweeën en dacht dat ik gek werd. Ik was helemaal uitgeput. Op dinsdagnacht had ik nog steeds maar één centimeter ontsluiting. Daarna kwam er één centimeter per uur bij.”

Lees verder op VROUW.nl: 'Na vijf kwartier persen, ben ik alsnog ingeknipt'