Nieuws/Binnenland
1334942
Binnenland

Zedenslachtoffer (17) verlaat huilend de zaal

Kayleigh zal  in de rechtszaal haar belager vertellen hoe hij haar leven heeft verpest.

Kayleigh zal in de rechtszaal haar belager vertellen hoe hij haar leven heeft verpest.

ZWOLLE - UPDATE 11:24 - De 17-jarige Kayleigh* die vorig jaar volgens justitie door een asielzoeker in Kampen werd verkracht, heeft donderdag huilend de rechtszaal in Zwolle verlaten na verklaringen van de verdachte, de 33-jarige Samuel T. "Ik was altijd een meid met een redelijk goed zelfvertrouwen. Dat ben ik kwijt", zei ze vandaag in de rechtbank.  

Kayleigh zal  in de rechtszaal haar belager vertellen hoe hij haar leven heeft verpest.

Kayleigh zal in de rechtszaal haar belager vertellen hoe hij haar leven heeft verpest.

Op een donker stuk van de doorgaans drukke Flevoweg, tussen het centrum van de stad en het asielzoekerscentrum (azc) in Dronten, wordt ze op een zaterdagnacht in april rond drie uur van haar fiets geschopt en door Samuel T. uit Soedan de bosjes ingesleurd. Daar wordt Kayleigh* bedreigd, beroofd en meerdere malen verkracht.

Lees ook: ’Iedereen vindt van alles’

Volgens de politie is er destijds bewust voor gekozen om geen signalement van de verdachte te verspreiden en om, toen hij eenmaal was opgepakt, niet te melden dat hij in een azc zit. Vanwege de privacy van een verdachte noemen we alleen leeftijd, geslacht en woonplaats, aldus de politie in een verklaring. Er was aanvankelijk ook maar een 'matig signalement' beschikbaar.

T., die heft bekend het meisje te hebben verkracht, kon donderdag in de rechtbank niet verklaren waarom hij zijn misdaden beging. Eerder zei hij: "Ik was geen mens, ik was satanisch."

* De namen in deze zaak zijn op verzoek van betrokkenen gefingeerd.

Volg onze verslaggeefster Saskia Belleman ter plaatse.