Nieuws/Binnenland
1334991
Binnenland

Wildwaterkreek in volksmond 'aanrandingskreek'

Aanranders teisteren Haags zwembad

den haag - Het Haagse zwembad Zuiderpark wordt geterroriseerd door een groep jongens die meisjes aanranden en spullen slopen. Ook personeel wordt belaagd.

“Vrouwelijke collega’s worden dagelijks voor kankerhoer uitgemaakt, geïntimideerd en bespuugd,” staat in een brief die aan de Haagse politieke partij Groep De Mos is gericht.

“Heel veel ernstige incidenten en misstanden worden gewoonweg niet gemeld óf doelbewust door het management en door de directie van dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag achtergehouden”, aldus een medewerker in de brief. 

“Jonge meiden zijn niet veilig in het zwembad. Aanwezig personeel waarschuwt de bezoekers om zich niet te uitdagend te kleden en de wildwaterkreek – ook wel de ‘aanrandkreek’ én het buitenbad én de Whirlpool te mijden. Puur omdat de kans zeer groot is dat je dan als vrouw wordt aangerand.”

Medewerkers en bezoekers worden regelmatig uitgescholden.  “Het gezag van de politie en zwembadpersoneel ontbreekt.” 

De Mos wil vandaag tijdens een commissievergadering vragen stellen over de wantoestanden. De gemeente wil pas na die vergadering commentaar geven. Overlastgevers krijgen normaal een zwembadverbod.

Lees hier de hele brief.