Nieuws
1335303
Nieuws

Pond herstelt na aankondiging Britse verkiezingen

Premier Theresa May

Premier Theresa May

Het Britse pond is dinsdagmiddag fors hersteld na plots verlies in de ochtend tegen de euro en de dollar. De Britse premier May kondigde vervroegde verkiezingen voor 8 juni aan.

Premier Theresa May

Premier Theresa May

De munt stond bijna een procent  hoger tegen de dollar na de speech die May voor Downing Street 10 heeft gegeven om de tussentijdse verkieizingen aan te kondigen.

Zij benadrukte niet van de Brexit af te zien, maar die versterkt door te zetten. De Conservatieven staan momenteel in de peilingen met 200 zetels voor op Labour.

,,De markt ziet dit moment als een tweede kans: als de Britten massaal voor de Conservatieven kiezen, dan is duidelijk dat de Britten de Brexit echt willen. Dan is er echt geen weg meer terug voor het Verenigd Koninkrijk", zegt valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij.

,,Als de Conservatieven verliezen dan biedt het eveneens duidelijkheid. Maar dat het piept en kraakt in Europa is ook zeker."

De Britse munt verloor daarvoor tot bijna een procent aan waarde.

 

Daarna kwam de munt terug.

 

'Stabiliteit zoeken'

Met de aankondiging door het Verenigd Koninkrijk van Article 50 voor de uittreding uit de Europese Unie is veel onzekerheid ontstaan. De Britse premier May verwees naar de stabiliteit en zekerheid die de verkiezingen op 8 juni zouden gaan bieden.

Volg De Financiële Telegraaf gratis op WhatsApp. Meld je hier aan