Nieuws
1335975
Nieuws

Google lijft Nederlandse chatdienst in

Google richt een eigen ontwikkelaarsteam op in Zuidoost Azië en de Nederlandse startup Pie gaat daar een rol in spelen. De internetgigant heeft de zakelijke chatdienst die gevestigd is in Singapore overgenomen. Het hele Pie-team komt in dienst van Google.

Pie is ruim twee jaar geleden opgericht door de Nederlanders Pieter Walraven en Thijs Jacobs. De dienst heeft overeenkomsten met apps als HipChat en Slack, maar richt zich op de niet-technisch georiënteerde gebruiker. De dienst is geschikt voor gebruik in bedrijven met een werknemersaantal tussen de tien en paar honderd.

De overname betekent echter het einde van de dienst. Op de website is te lezen dat het 2 maart ophoudt te bestaan. Of Google de dienst voort gaat zetten is niet bekend. In een blogpost over Google in Zuidoost Azië wordt de overname genoemd. Er staat echter alleen dat de werknemers van Pie deel gaan uitmaken van een ontwikkelaarsteam in Singapore dat opgezet wordt om beter aan de vraag te kunnen voldoen van gebruikers in opkomende landen als India, Indonesië en de Filipijnen.

Pie bestaat uit negen mensen. Het bedrijf haalde vorig jaar $1,2 miljoen aan kapitaal op in een investeringsronde geleid door GREE Ventures. Eerder ontving het al een investering van $800.000.

 

 

Ga je een nieuwe investeringsronde tegemoet? Stel dan geheel zelf een term sheet samen en leg de afspraken duidelijk vast.