Nieuws/Binnenland
1336384675
Binnenland

Geen vluchten Eindhoven Airport

Verkeerswaarschuwing door dichte mist

DE BILT - Het KNMI waarschuwt donderdag voor dichte mist. Code geel is van kracht voor het hele land, behalve voor de Waddeneilanden. Het weerinstituut raadt verkeer aan de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.

Ook de ANWB geeft een verkeerswaarschuwing. Een drukke ochtendspits wordt voorzien. De ANWB zegt dat er vooral in het oosten en zuiden kans is op mist.

„Minder dan 200 meter zicht kan de mist zeer hinderlijk zijn voor het verkeer”, aldus Weeronline. Volgens het weerbureau was het zicht donderdagochtend vroeg in Woensdrecht (Noord-Brabant) het laagst: daar was om 04.00 uur slechts 59 meter zicht.

In de tweede helft van de ochtend trekt de mist langzaam op en gaat over in nevel en lage bewolking.

Eindhoven Airport

Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport ligt donderdagochtend stil als gevolg van de dichte mist. Omdat vertrekken zoals het er nu naar uitziet niet mogelijk is tot 10.00 uur, blijven elf toestellen vooralsnog aan de grond. Landen is niet mogelijk tot 11.00 uur, waardoor enkele vluchten moeten uitwijken.

De woordvoerster raadt reizigers aan de website van de luchthaven en de vliegtuigmaatschappijen goed in de gaten te houden. De situatie kan aangepast worden als het weerbeeld verandert, zegt ze.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo