Nieuws
1336467
Nieuws

Afdalen in het mannenbrein

Homohaat is een hardnekkig, lastig te bestrijden virus

Hoewel ik in Zutphen ben opgegroeid, is Arnhem toch wel een beetje mijn stad geworden. Het is een heerlijke stad om in te wonen, vanwege haar unieke ligging tussen de Rijn en de Veluwe, het mooiste stadspark van Nederland, het rijke aanbod van kunst en cultuur en het gezellige centrum.

Ik ken eerlijk gezegd maar weinig mensen die Arnhem geen leuke stad vinden. Behalve dan misschien die jonge man, die afgelopen weekend door een stelletje respectloze randdebielen genadeloos in elkaar is gemept...

Het gebeurde nota bene op een brug die is vernoemd naar de grootste voorvechter van emancipatie: Nelson Mandela. Omdat hij zo 'naïef' was om op weg naar huis na een avondje vertier in de stad hand in hand te lopen met zijn vriend...

OPGESCHOTEN JEUGD

Ik weet het, het politieonderzoek is nog in volle gang, maar wat hadden ze een pech. Opgeschoten pubers hingen nog wat rond in het schemerlicht. Maar wat moet je als jongere tegenwoordig ook anders om 4 uur in de ochtend? Slapen en dromen over mooie kansen in het leven? ... Echt niet!

Voordat hij er erg in had, belandde na een duw- en trekpartij een betonschaar vol in zijn gezicht. Tanden keilden om als kegels op een bowlingbaan. Als lantaarnpalen toch eens konden praten.

Een betonschaar... een ideaal stuk gereedschap om bij je te hebben als zelfverdediging. Je weet immers maar nooit wie je middenin de nacht tegenkomt op straat. Misschien wel twee onschuldige homomannen die hand in hand op je af komen lopen. Jemig, dat moet er bedreigend hebben uitgezien. Je zou het in je broek doen. Ben je dan even blij dat jij een betonschaar bij je hebt.

Lees verder op VROUW.nl: 'Homohaat is een hardnekkig, lastig te bestrijden virus'