Nieuws
1336487
Nieuws

Hoe gaat het nu met

Anniek heeft Lyme: 'Ik vecht al 8 jaar'

Elke week blikken we terug op bijzondere, ontroerende, aangrijpende verhalen die eerder in VROUW magazine of op VROUW.nl stonden. In deze Week van de Teek, spraken we opnieuw met Anniek Reijmers. Zij kampt al zeven jaar met de ziekte van Lyme.

Een klein jaar geleden zat Anniek nog in Amerika waar ze werd behandeld voor de ziekte van Lyme. Een zware behandeling waar ze erg ziek van werd. Hoe is het nu, een jaar later, met haar?

ZWARE PERIODE

"Mijn tijd in Amerika was heel zwaar. Als ik nu terugkijk snap ik niet hoe ik het overleefd heb. Die behandelingen vroegen zóveel van mijn lichaam. Ik was heel ziek, zwaar vermoeid en had maandenlang totaal geen energie. Ik deed alles op de overlevingsstand, want ik móest en zou mijn lichaam weer draaiende krijgen."

"Uiteraard hoopte ik dat ik me na zes maanden beter zou voelen, maar al vrij snel bleek dat het veel complexer was. Ik was al zó lang ziek, dat konden zelfs gespecialiseerden artsen niet in een paar maanden tijd oplossen. Bij thuiskomst kwam ik dan ook meteen weer in de mallemolen terecht."

HARDNEKKIGE ZIEKTE

"Na drie maanden herstellen van de loodzware behandeling in Amerika, besloot ik samen met mijn ouders om de behandeling voort te zetten in België. Want hoe pittig het ook was, de moed laten zakken ligt niet in mijn aard. Ik blijf vechten om deze hardnekkige ziekte te verslaan. Ik móet wel."

Lees verder op VROUW.nl: 'Ik lig nog steeds vrijwel de hele dag in een donkere kamer, in bed'