1337667
Opmerkelijk

Hoogbejaarde (86) met rollator probeert bank te beroven

PHILADELPHIA - Een 86-jarige vrouw - met rollator - is in Philadelphia gearresteerd nadat ze met een wapen had geprobeerd een bank te beroven. De hoogbejaarde ’miste 400 dollar’ en eiste dat terug.

Emily Coakley was een dag eerder bij dezelfde bank geweest, maar toen ze daar later van thuiskwam en haar geld telde, miste ze naar eigen zeggen 400 dollar. Dat schoot haar in het verkeerde keelgat en dus besloot ze de volgende dag op hoge poten terug te keren, gewapend met een pistool.

Ze rolde haar rollator de bank binnen en richtte haar wapen op de bankbediende. Maar haar actie hield niet lang stand want al snel werd ze gearresteerd. Coakley werd in de boeien geslagen en samen met haar rollator uit de bank begeleid.

Waanzinnig

Ze werd aangeklaagd voor zware mishandeling, diefstal, terroristische dreiging en aanverwante overtredingen. De hoogbejaarde vrouw is vrijgelaten in afwachting van haar rechtszaak.

„Dat is waanzinnig. Niet te filmen dit”, aldus een klant van de bank tegen Fox 29. „Dat zie je niet vaak. Ik heb nog nooit van een overvaller gehoord met die leeftijd. En dan ook nog gewapend.” aldus een andere klant.

De FBI onderzocht haar revolver en concludeerde dat het wapen niet geladen was. Coakley had echter wel kogels bij zich.