Nieuws/Binnenland
1339278246
Binnenland

Brand in kassencomplex Sint-Annaland onder controle

SINT-ANNALAND - De brand in een kassencomplex aan de Stoofweg in in Sint-Annaland in Zeeland is onder controle. De brand brak rond 16.00 uur uit, om 19.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren duren, meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

Bij de brand kwam veel rook vrij, daarom werd er een een NL-Alert uitgestuurd met het advies aan mensen in het gebied om bij overlast ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Het was een grote uitslaande brand, waardoor de brandweer besloot om groot op te schalen en met meerdere eenheden naar het bedrijf te gaan. Een paar mensen werden gecontroleerd door ambulancepersoneel omdat ze lichte klachten hadden door het inademen van rook. Er zijn door de brand geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen vrijgekomen, meldt de brandweer.

De brand ontstond in een van de loodsen en sloeg direct uit, aldus de veiligheidsregio. Daarop breidde de brand zich uit naar een tweede loods, beide met een grootte van 600 vierkante meter. Een van de loodsen is door de brand verwoest.