Nieuws/Binnenland
1339397634
Binnenland

Fietsende aanrander in Alphen aan den Rijn: vier jonge vrouwen betast

De Van Boetzelaerstraat in Alphen.

De Van Boetzelaerstraat in Alphen.

ALPHEN AAN DEN RIJN - In Alphen aan den Rijn zijn zeker vier jonge vrouwen op hun fiets onzedelijk betast door een nog onbekende man.

De Van Boetzelaerstraat in Alphen.

De Van Boetzelaerstraat in Alphen.

De meisjes en jonge vrouwen werden afgelopen vrijdag tussen 22.00 en 24.00 uur lastiggevallen. De slachtoffers werden betast terwijl ze op de fiets zaten. Ook de dader zat tijdens de aanrandingen op de fiets.

Twee mannen die aan het klussen waren bij winkelcentrum de Aarhof hebben de dader mogelijk gezien, maar de politie zoekt meer getuigen.

Gillen

De verdachte sloeg onder meer toe op de Hooftstraat. Doordat het slachtoffer gilde, reageerde een fietsende vrouw hierop. De politie is op zoek naar deze getuige. Ook op de Laan der Continenten, de Van Boetzelaerstraat en de Wilhelminalaan werden vrouwen betast.

Volgens de politie lijkt het signalement van de man grotendeels overeen te komen, de politie sluit dan ook niet uit dat het om dezelfde dader gaat. De politie zoekt naast getuigen en slachtoffers ook naar particulieren die in het bezit zijn van camerabeelden van de locaties.

Signalement

Het gaat om een blanke man van tussen de 1.70-1.80 meter lang. Hij droeg een blauw shirt, een donkere broek en een zwarte rugzak. De man heeft kort, donker haar en fietste op een grijze/zilveren fiets. De man heeft een opvallend gebit.